sâmbătă, 25 octombrie 2008

SET la bucuresti

Get ready! Get SET: Saptamana Europeana a Tineretului! In curand!

Sunteti pregatiti? Ar fi bine sa fiti, pentru ca se apropie o saptamana intreaga de evenimente organizate pentru TINEri si cu ajutorul tinerilor – Saptamana Europeana a Tineretului, intre 3 si 9 noiembrie, in toata Europa, la Bucuresti si in alte orase din Romania!

Fara sa vrem sa stricam surpriza, va anuntam, din culisele SET, ce vi se pregateste: dezbateri, teatru forum, film, metode de animatie stradala si de educatie non-formala, expozitie de fotografie, discutii cu voluntari straini, targ de proiecte, flash-mobs, forumuri, actiuni de prezentare a programului european Tineret in Actiune!

Nu va faceti alt program pentru de 3, 4 si 5 noiembrie cand, la Orange Concept Store, din Bucuresti, se lanseaza Saptamana Europeana a Tineretului cu teatru si dezbateri. Pe 4 noiembrie, dimineata, sunteti invitati la targul de proiecte ale tinerilor pentru a afla ce au facut ei pentru ca ideile lor sa se transforme in realitate si cum va puteti finanta si voi initiativele. Pe 5 noiembrie sunteti asteptati la discutii pe tema antreprenoriatului si a interculturalitatii .

In dupa-amiaza de 5 noiembrie va asteptam in Club A, ca sa asistati si sa va implicati intr-o piesa de teatru forum, prezentata de Asociatia Art Fusion. Pentru ca apoi sa discutati cu voluntari tineri, din diferite tari, veniti in Romania in proiecte finantate prin Serviciul European de Voluntariat: sa ii cunoasteti, sa ii ascultati, sa ii intrebati, sa dialogati.

Joi si vineri, pe 6 si 7 noiembrie, 50 de tineri din toata tara vor participa la seminarul national din cadrul Saptamanii Europene a Tineretului. Vor lucra pe grupuri de discutie, isi vor exprima parerile, vor cauta solutii pentru problemele pe care le are generatia lor si vor intocmi proiecte prin care ideile lor sa prinda contur.

In intreaga perioada, la Orange Concept Store, veti putea vedea expozitia de fotografie “O fotografie, mai multe culturi”, realizata in urma competitiei cu acelasi nume.

Vineri dupa-amiaza, pe 7 noiembrie, va asteptam la Orange Concept Store, la atelierele de educatie non-formala – veti invata cum se manuiesc poi poi-urile, cum se face jonglerie, cum hartia impaturita poate aduce zambete si cum baloanele pot lua fel de fel de forme.

Intre 7 si 9 noiembrie va invitam la film, la Eurocinema Tinerimea Romana, sa vedeti scurt metraje si lung metraje realizate de regizori romani si europeni. Intrarea este libera pentru tinerii care au pana in 30 de ani!

Clubul Liderii Mileniului Trei va organiza o dezbatere pe tema educatiei formale si non-formale, trupa de teatru Arca lui Noe va face ce stie mai bine – teatru, iar Casa de Cultura a Studentilor va pregati un spectacol de dans si muzica al Ansamblului Doina.

Dar nu se petrec astfel de evenimente numai la Bucuresti!
Intre 7 si 9 noiembrie are loc, la Oradea, Fundatia Life organizeaza a doua editie a forumului national al organizatiilor guvernamentale si neguvernamentale din Romania, care ofera servicii tinerilor, cu tema "Cum putem revolutiona formula creativitatii? Inoveaza oportunitati pentru tineri si comunitatea ta".

La Pitesti va vea loc un forum cu tema: Parlamentul Europen - ce este, cum functioneaza, aniversarea a 50 de ani organizat de ANT in cooperare cu Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania.

Evenimente pentru tineri si cu participarea tinerilor au loc si la Galati, Sibiu, Falticeni, Bacau, Dambovita, Alba Iulia – dezbateri, concursuri, flash-mobs, teatru.

In plus, retelele de multiplicatori si formatori ai programului Tineret in Actiune vor sustine sesiuni de prezentare in tara.

Mai multe detalii despre toate acestea veti putea gasi pe blog-ul Saptamanii Europene a Tineretului incepand de saptamana viitoare (27 - 31 octombrie)

Nu fiti spectatori! Implicati-va!

Organizator: Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Tineret
Powered by: programul european Tineret in Actiune si Orange Concept Store
Cu sprijinul: Club A, Eurocinema Tinerimea Romana, Art Fusion, A.C.T.O.R., Team Work
Parteneri media: Hotnews Student, Euractiv, SapteSeri

Niciun comentariu: